De Opleiding is geaccrediteerd bij het KTNO en BATC  

en geregistreerd bij het CRKBO

Genezend tekenen is een lichaamsgerichte, psychotherapeutische, creatieve en communicatieve vorm van kunstzinnige therapie, waarbij de hersensynchronisatie, motoriek en de zintuigen volop meedoen.

Er is veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen bewust en onbewust, tussen hersenfuncties en motoriek, tussen denken, voelen en emoties en de complexiteit van onze wil. Recentelijk wetenschappelijk onderzoek wordt geïntegreerd in de lesstof. Daar waar verdrongen beelden rond traumata opgeslagen worden, haalt de tekentherapeut deze op een veilige verantwoorde manier naar boven en helpt ze zichtbaar en bespreekbaar maken, waardoor ze verwerkt kunnen worden. Hierdoor krijgt alles een plek en wordt het leven weer zinvol.

De tekening is een projectieveld van deels onbewuste en bewuste tekens, goed leesbaar in tijd en ruimte, hulp en beproeving, kracht en zwakte. De tekentherapeut geeft vrije en gerichte opdrachten en helpt vertalen tussen denken en voelen, lichaam en leven. De verzameling van je tekentaal vormt een historisch document van de verschillende leeftijdsfasen en de typische kenmerken van je individuatieproces.

Wie schrijf die blijft, maar wie tekent geeft zichzelf direct bestaansrecht en kan zijn eigen werkelijkheid opwaarderen en herscheppen. “Ik teken voor het leven!”

Opleiding overzicht:

1ste jaar: BASISTRAINING – 21 thema lesdagen

2de jaar: BASISTRAINING – 13 lesdagen autobiografisch en 7 lesdagen leertherapie

3de jaar: kiezen uit TEKENDOCENT of COACH BEELDEND – 20 lesdagen, theorie en praktijkexamen; afsluiting met diploma

4de 1.5 jaar: TEKENTHERAPEUT – 30 lesdagen, theorie en praktijkexamen: afsluiting met diploma

Zie ook de aparte website: www.genezendtekenen.nl

Genezend Tekenen studieroutes:

1e Basisjaar

2e Basisjaar

3e jaar HOLISTISCH TEKENDOCENT

3e jaar COACH BEELDEND

4e jaar TEKENTHERAPEUT